Bu proje ile ‘özel eğitim yönetimi’ alanında Türkiye için yetiştirim model önerisi geliştirilecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi  Elif Iliman Püsküllüoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı “ Özel Eğitim Yönetimi Faaliyetlerinin İncelenmesi, Özel Eğitim Yöneticilerinin Yeterliliklerinin Belirlenmesi ve Türkiye İçin Yetiştirim Model Önerisi Geliştirilmesi” başlıklı proje TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı 2023 Yılı 2. Dönem başvuruları kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.  

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Ferda Beytekin ve proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Elif Iliman Püsküllüoğlu’nu makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan projelerin TÜBİTAK nezdinde kabul görmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak TÜBİTAK’taki liderliğimizi sürdürüyoruz. Akademisyenlerimizin özverili çalışmaları ile son dönemde TÜBİTAK’a en çok proje başvurusu yapan ve en çok projesi kabul gören üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz. Araştıran, proje üreten akademisyenlerimizi her zaman destekledik, desteklemeye devam ediyoruz. Projesinde eğitim bilimleri konularını çok disiplinli bir bakış açısıyla ele alan Hocamızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum”  dedi.

 “Arizona State University’nin özel eğitim yönetimi faaliyetleri incelenecek”

Dr. Öğretim Üyesi Elif Iliman Püsküllüoğlu ise Ege Üniversitesi’nin bilimsel araştırmalara öncülük etme ve uluslararası alanlardaki paydaşları ile güçlü bir işbirliği ve iletişim ağı kurma vizyonları doğrultusunda, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle bilimsel araştırma projeleri yürütülmeye devam ettiklerini söyledi. Projesinin, TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı 2023 Yılı 2. Dönem başvuruları kapsamında kabul edildiğini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Elif Iliman Püsküllüoğlu, araştırmada, eğitim bilimleri konularını disiplinlerarası bir bakış açısıyla ele aldığını vurguladı.  Proje kapsamında, Times Higher Education 2024 Sıralaması’nda 182. sırada yer alan Amerika Birleşik Devletleri Arizona State University’de misafir araştırmacı olarak bir yıl bulunacağını söyleyen Dr. Iliman Püsküllüoğlu, Arizona University Mary Lou Fulton College’da gerçekleştireceği post-doc araştırmasında özel eğitim yönetimi faaliyetlerini inceleyip, yönetici yeterliklerini belirleyerek Türkiye için bir yetiştirim model önerisi geliştireceklerini vurguladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu proje ile ‘özel eğitim yönetimi’ alanında Türkiye için yetiştirim model önerisi geliştirilecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

www.anadolumtv.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin